Casa Bambus

Repararea si curatarea parchetului din lemn masiv. Parchetul din lemn masiv se intretine usor si nu intotdeauna se pot evita petele si zgarieturile, prin urmare este necesar sa stim cu putem curata si repara parchetul in asa fel incat sa arate ca nou.

Un prim ajutor in intretinerea parchetului depinde de suprafata acestuia. Daca zgarieturile si petele penetreaza doar emailul si nu ajunge la lemn atunci trebuie doar sa finisezi cu un strat nou de email.

Emailul de suprafata precum lacul, emailul sau selacul, formeaza un strat de protectie pe suprafata lemnului. Cel mai des utilizat email pentru finisarea suprafetelor din lemn este uretanul.

Cand doriti sa eliminati petele de pe parchetul masiv, indiferent de esenta de lemn, este recomandat sa incepeti din exteriorul petei si sa utilizati acceasi substanta pe care o foloseste si producatorul dar si emailuri care au fost utilizate la parchet.

Guma de mestecat, creioanele si ceara. Se pot indeparta aplicand o punga de gheata peste pata si tinand pana cand pata va deveni sfaramicioasa si se va putea indeparta. Curatati utilizand produse speciale ce contin uretan.

Scrumul de tigara se indeparteaza stergand cu hartie abraziva pana cand zona arsa nu mai este vizibila. Aplicati ulterior email uretan.