Cum optimizam continutul

Cand vine vorbe de imagini sunt importante trei lucruri: relevanta pozei pentru expresia cheie, optimizarea din punct de vedere al dimensiunii sa nu fie foarte mare adica pe undeva la maxim 100 kb, sa adaugati si alt text, numit si text alternativ care sa contina cuvantul cheie cel putin pe una dintre poe daca aveti mai multe.

 

Inserarea de linkuri externe si interne. Ele se numesc inbound links. Este recomandat sa inserati minim doua linkuri catre alt continut din articol si unul catre un site extern. E de preferat ca linkurile sa fie relevante si ajutatoare pentru utilizator sa nu fie puse artificial doar pentru ca trebuie puse.

Adaugati si taguri si categorii. La finalul articolului trebuie sa adaugati taguri. Aici introduceti expresii relevante din care sa se inteleaga pe scurt ce subiecte atinge articolul tau. Aici puteti introduce si expresii din familia de cuvinte a expresiei vizate cu singura conditie sa fi vorbit despre respectivul lucru in articol. Daca nu ati vorbit doar riscati o penalizare din partea google.

Cand spun relevant ma refer in primul rand la cititor. Daca nu aveti un continut relevant si de buna calitate degaba indepliniti punctele de la 1-10 de mai sus. Aici se trage linia. Daca articolul nu e unul bun puteti sa optimizati de 1000 de ani, puteti incerca sa introduceti cate cuvine cheie vreti voi si puteti sa respectati totul. Practic trebuie sa scrieti cu impact fie ca vorbim despre o prezentare de produs fie ca vorbim de un articol tip resursa. Aici apare si o prima problema a consultantilor externic.

Ei va pot ajuta cu punctele 1-10 insa cu acest punct este greu ca cineva din exterior sa creeze un continut de calitate si relevant pentru publicul vostru. Noi am auzit si plangeri au platit consultanti si ce nu pot face. Nu este vina lor ca relevanta continutului nu este buna. Este sarcina ta, sau a responsabilului de continut din companie.

Probabil sunteti interesati de optimizarea seo daca ati ajuns pana aici insa probabil ca va intereseaza nu numai optimizarea seo in general ci vreti o optimizare care sa te duca in prima pagina in google si de ce nu chiar pe primele pozitii. Sa fiti in prima pagina uneori nu este suficient.

Utilizatorii cand cauta pe google pe prima pozitie dau click sub 50 de procente, pe a doua pozitie 30 de procente si pe a treia pozitie din google sunt 20%. Practic daca nu sunteti una din primele trei pozitii atrageti mai putin de 10 procente din cei care cauta expresia respectiva.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/abira/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/abira/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 654